U kunt onze werkplaats bezoeken. Uiteraard kunnen we ook bij u langskomen. Plan samen met ons een afspraak!

Op zoek naar planken voor uw horecazaak?

Het blijft lastig: keuzes maken. Maar waar ga je jouw keuze op baseren? Is de vorm van een plank voor jou het meest relevant of toch het formaat? Kies je een serveerplank met of zonder schors? Of moet het hard hout zijn, omdat je van plan bent er op te snijden? In het komende blog zal ik jou helpen met het maken van je keuze. 

Snijplank of toch een serveerplank? 

Voordat je kiest voor een vorm of formaat van een horecaplank moet je eerst nadenken over de vraag: ga ik het gerecht snijden op de plank of niet? Denk hier goed over na. Je wilt immers niet dat je na twee maanden weer nieuwe planken moet bestellen, omdat de oude versneden zijn.

Kies je er voor om jouw gerecht te snijden op de plank, dan kun je het beste gaan voor een snijplank. De Snijplanken zijn gemaakt van beukenhout. Er zijn echter ook planken van andere houtsoorten waarop gesneden kan worden. Het hoofddoel van deze planken is niet om gebruikt te worden als snijplank, maar als serveerplank. Deze planken zijn gemaakt van: teak, sheesam en olijfhout.

Is het voor jouw gerecht niet nodig om te snijden op de plank, dan hebben we de tapasplanken. Deze planken zijn van net wat zachter hout. Uiteraard kan er wel op de plank gesneden worden, maar we raden aan dit niet te doen. De tapasplanken zijn in verschillende houtsoorten verkrijgbaar, namelijk: beukenhout, walnoothout en elzenhout.

Verschillende vormen en maten

Nu je hebt bepaald welke houtsoort je gaat kiezen, kunnen we ons gaan concentreren op het formaat en de vorm. We hebben planken in veel verschillende formaten en vormen. Rond of rechthoekig, 30 x 20 of toch 70 x 20, bij Marvin’s Horecaplanken is het allemaal mogelijk!

We beginnen bij de ronde plank. Te gebruiken om bijvoorbeeld pizza’s of kaas op te serveren. De ronde plank is zowel met als zonder handvat verkrijgbaar. Het handvat kan erg van pas kan komen tijdens het uitserveren of uithalen van de gerechten.

Als tweede hebben we de rechthoekige plank met handvat. Deze plank is het populairste product onder onze afnemers. We hebben grote en kleine rechthoekige planken. Waar de grote vooral worden gebruikt voor sharing dishes, worden de kleine vooral gebruikt voor gerechten als burger, sandwich en charcuterie.

Ook hebben we planken met schors. Deze planken zijn schuin afgesneden boomstammen met een robuust uiterlijk. Evenals de ronde planken zijn deze verkrijgbaar met en zonder handvat. Het product is een erg uniek en zeer geschikt om te gebruiken als tapasplank.

Als laatste maar zeker niet de minste hebben we nog de planken met een vrije vorm. Deze planken hebben door het hout waarvan ze gemaakt zijn (namelijk: teak, sheesam, olijfhout) een erg robuust uiterlijk. Hierdoor zijn de planken uitermate geschikt voor stevige gerechten zoals een steak.

Meer informatie

We hopen natuurlijk dat je na het lezen van dit blog precies weet welke horecaplank het meest geschikt is voor jouw gerecht. Mocht je toch meer informatie over de planken willen, bijvoorbeeld over het formaat van een plank of hoe de planken eruit zien. Kijk dan vooral even rond in onze catalogus

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd